31 Januari 2013

Hola hola,
Står och nästan strutsar nu när jag får reda på att jag fixade NO checkpointen.
Haha var het säker på att jag inte skulle klara den.
Blir stallet idag, chilling bara... :)


Ridning på Gulding 29/1

Filmfantasten Sandra är fotografen. Den här filmkvaliten borde vinna Oscars!


29 Januari - Först ridlektionen på Gulding

Gule Gunnar, annars kallad Gulding.
Denna allmänt halvt korkad gula häst fast med en gott hjärta fick jag rida idag.
Hade teori för första gången på året förra tisdagen och vi fick som vanligt önska hästar. Inte för att jag brydde mig, vet redan att jag kommer få Musse som vanligt, men NEJ! Jag fick Gulding, dn av de hästarna som jag önskade, rätt så random man önskade honom och några andra random hästar pga att jag ville ta mig an en lite mer komplex häst nån gång åtminstone.
Lektionen blev hyfsad, hans galopp är väll som när man åker i en bil med en halvt fungerande motor på en stendöd med stenar som är en knytnäve stora.
Och han är väll som Musse Jr, trycker sig in på mitten hela tiden, fast eftersom jag ridit Musse mer så har jag lärt känna honom, och jag känner ju inte Gulding på samma sätt.
Men är ju hyfsat nöjd för att vara Gulding liksom... :P Kunde så klart gått bättre, men problem och svårigheter är till för att lösas! :D XP

Bjuder på en bild från i klubbis som jag hittade i min mobil, har en viss känsla över att Jojo eller Sandra är den skyldige.


~ Dagens citat ~


Måndag = skola

Då är set skola igen då, kul...
Står vid mitt skåp och stigar mobilen medans Faiza står och stirrar på min mobil vad jag skriver om henne... ^.^
Måste städa mitt rum, kallat soptippen idag och ska vara med Maria sen. (som vanligt)
Dn helt signal dag helt enkelt.
Bussen var proppfull idag igen, eftersom just min skala är så smart att gör så att ALLA klasser i hela skolan ska börja exakt samma tid... Lyckat

Chao!


Märke 2 27/1-2013

58.57%
Ganska nöjd för att vara första gången jag rider Märke 2. Musse hade ju en sån där dag då han skulle jävlas hela tiden, jobbig i galoppen mm. ovanligt het för att vara tävling också samt så tryckte han sig inåt innan jag skulle fatta galopp vid vänster varv. Jag fick honom ut på spåret och han galopperade iallafall.
Var ju inte mycket han gick in, 1 m bara, men Aja... Fick en 4 på den fattningen samt vägarnas rätta ridande. Anledningen var ju att han var så otroligt olik sig själv och småsjung stel!
Totalt fick jag en 5 på vägarnas rätt ridande, så jag blev ju åtminstone inte diskad. *positivt tänkande*
Revansch nästa gång!!! Haha, och ridning på tisdag. Tagga :P
Gör inget att det är skola imorgon,den här veckan blev ändå så himla lyckad.


True shit ~

Hur kan man lyckas att få allt om hästar i en ända bild??!


26 Januari 2013

Sitter i klubbis och väntar på ingenting... Bara hänger och önskar att klockan ska gå snabbare.
Ska tävla imorgon ju, taggad, fast jag knappt vet banan... Startar 09.22, chill.

Sen blir det fest hos Tove, Ellen ska sova över. Thats it, mer uppdatering sen. :P


~ Fredag ~

Då är den fjärde fredagen på året avklarad. Haha, men då har man haft en chilldag, med ett besök i Vällingby med Sandra, hängt med bästa Maria och myst med finaste familjen. En lyckad fredag helt enkelt.
Ellen ringde/smsa idag och frågad rom hon får sova över från lör-sön eftersom hon ska fota på tävlingen på söndag, efter ett tag är det klart! Ellen ska följa med på Toves fest, sova över och sen ska vi tillsammans åka till stallet och tävlingen och hänga efteråt också (?).
Man får ragga tävling helt enkelt, försöka rida banan i huvudet några ggr och försöka respiters det så många gånger som möjligt i ridhuset i morgon.
Man får väll hoppas på det bästa!

Brw, börjar närma sig mot besöksrekord! (!!!!!) :D


25 Januari 2013

Vart i Vällingby och köpt prisent till Tove som har "fest" imorgon tillsammans med bästa Sandra. Vi hade 100 kf var så vi slug ihop våra pengar och köpte en lite större prisent tillsammans. Eftersom jag har en viss känsla av att Tove ser det här inlägget ska jag nog undvika att säga vad jag fick... Kan visa sen.
Men sitter på bussen nu, passar på att uppdatera lite innan jag ska möta da Maria.
Får se om jag kör några andra inlägg sen. ;)


24 Januari 2013

Snart slut på Januari då, snart Februari + min födelsedag. Tiden hör för snabbt...
För en gångs skull så fick Maria mig att sätta mig framför ritblocket igen tillsammans med henne och teckna lite, blev några teckningar tillslut.
Kanske inte värsta Picasso målningen då men är ju ganska stålt ler att fölet inte ser ut som en giraff, vilket var ett av problemen innan. :S
Tycks?


22 Januari 2013

Är så sjukt spänd, är så himla osäker inför på Söndag. Kan knappt dressyrprogrammet och det värsta av allt, fick ingen möjlighet att öva på de sista sakerna jag var osäker på inför tävlingen.
Som sagt, jag ska tävla Märke 2 på söndag. Det är inte jag som dock är mest pigg om det utan det är mest lin ridlärare och vänner som har lyckats övertyga mig. Ännu en svaghet jag har, är så himla lätt att övertalas.
Är ju ganska säker på allt annat förutom den stora mittvolten och övergången från galoppen till traven för att jag ska sitta ner då, och Mysse blir så himla het. Och volter är inte speciellt min och Musses "teamwork" s ljusa sidor av dressyren, haha om man säger så, men jag ska försöka att mjuka upp honom så gott det går innan jag går in på banan.
Målet är ju att bli placerad, helst etta eftersom efter åren har jag lärt muggar man ska satsa högt för att nå sina "drömmar". Man får väll hålla tummarna helt enkelt.


Chill på hemkunskapen

Passar på att blogga lite nu när jag för en gångs skull får ta upp min mobil.
Sitter här och gottar mig, sista gången vi ska ha hemkunskap i 6:an.
Bloggar mer sen, men ska rida idag, sista gången innan tävlingen. :S


Pulka

Sitter här i snön och fryser medans de andra småttingar till småbröder+vän åker "pulka". Ska till stallet sen, sköta lite mm.
Det ändå som det går att njuta av här är den vackra naturen... Med Mälaren och solen.
Hoppas jag överlever den 16- graders temperaturen. Har knappt några fötter kvar samt fingrar.

Fick en liten bild med min iPhone. Så här är nuläget för mig.


cha!

Hola, sitter här. Glad men trött hos grannarna i soffan. Update är woopa


18 Januari 2013

Fy va skönt! Äntligen fredag
Chill framför gladiatorerna med hembakade muffins.
Chill dag i skolan som avslutas med att vi tittar på WALL 'E på Livskunskapen.
Jag och Maria bakar muffins hemma hos mig mm.
Blev en liten video som kanske kommer ut om jag har tid. Lång som den var...

Har funderat lite på han Leif Mannerströms (stavning?) reklam om den där guldfågeln.
Han är ju sjukt duktig på att laga mat men ändå tycker jag att det är lite sjukt att han säger i slutet, "och gott är det, kan jag lova. Det är ju jag som har gjort den." Haha weird... Känns bara lite knäppt... :S
Haha random då, men jag bara kom och tänka på det när jag såg reklamen.


18 Januari 2013

Hola, äntlugen fredag och jag sitter med min knasiga katt i min säng och äter :3


Märke 2 - 17 Januari 2013

Om ni såg min lilla halvt misslyckade vlogg så vet ni redan, men i Tisdags, så var man lite på YOLO humör och anmälde sig till Ryttarmärke 2 (Märke 2, DRESSYR) efter flera tjat från bl. a finaste Jojo.
Of course, att bara anmäla sig till en liten tävling är ju inte så YOLO. Men att anmäla sig till en tävling UTAN ATT KUNNA PROGRAMMET är Y.O.L.O
Kunde det förra terminen, men eftersom jag har halvt minnesförlust hela tiden så glömmer jag bort sådant efter ett tag...
Så jag tog upp min mobil på en 10 min rast och sökte upp "Märke 2" på Google och red det några gånger i kapprummet precis innan vi började, i en smock av människor... Lyckad
Den 27 smäller det, målet är att bli placeras, önska mig lycka till, det behöver jag STORT. Haha

Mobba inte bilden, random bild från förra klubbtävlingen i märkesdressyr


Eton Mess

Tisdag
Den nya dagen i veckan med nya vanor, ett exempel är ridningen. Jag rider nu på tisdagar vilket gör då att jag slutat på torsdagar aamt kommit in till en ny grupp. Den grupp vi är nu är vi ca 11 som mest, vilket jag tycker är sjukt tråk. Speciellt när man rider i lilla ridhuset och några av de man rider med kan knappt hantera om en häst börjar gallopera utan förvarning. Detta gör då att kraven sänks. Tycker det är trist också för att ibland när vi kör lite självständigt med trav och galopp så blir ju hästarna lite triggade och vill självklart galoppera efter sin hästkompis framför, då kan självklart vissa inte hantera hästen och gör så att vi alla andra måste anpassa oss och vika undan med våra hästar när inte denna person/personerna inte klarar av att hantera... Trist, känns som om jag gått från en nivå till en mycket lägre.
Jag funderar på att när jag väl ha chansen byta grupp till en högre... Får se vad som händer... :S

Aja iallafall, idag hade jag hemkunskap, sista gången då vi ska byta till slöjd. Är inte så himla peppad, skulle gärna stanna kvar med hemkunskap.
Sista lektionen avslutades med att vi gjorde nån slags efterrätt kallad Eton Mess med maräng, grädde, jordgubbar och några andra random saker. Var sjukt gott men duktig som man är så mår man ju illa av grädda, OCH FAST MAN VET att man är det redan så trycker jag i mig nästan en HELT glas... Lyckad man är asså, mådde shieta sämst efter...


15 Januari 2013

!Hola Hola!
Randomiskt snack bl. a om mitt ridpass idag och att jag är sjukt YOLO för att jag har ****** *** **** ***** * :3


14 Januari 2013

Då har man precis vaknat. Ingen skola för mig idag då. Jag vaknade imorse halv 8 för att göra i årdning mig i skolan, men när jag inser att mina halvmantlat är stora som fotbollar, jag var svårt att andas och har ont i huvudet så inser jag att med den hälsan jag har är det ingen idé att gå till skolan.
Jag åt frukost mm. för att se om det kanske avtar lite (alla brukar väll vara lite rostiga när man precis vaknat...?) men det gjorde det inte.
Vill inte heller smitta ner några andra och om jag kanske vilar idag kanske jag kan gå till skolan imorgon, då vi ska göra sushi på hemkunskapen och jag rider sedan efter skolan.

Aja, så that is my story, nu ligger jag här i sängen och mår dåligt, hela mitt huvud dunkar och jag kan knappt andas. Bra början på veckan mår jag säga! *host*
Det kanske kommer upp några gamla videos idag, om jag orkar kravla mig fram till min dator... :S


I'm still alive!

Jag är vid liv, jag är inte död, men har haft sjukt fullt upp. 3 videos på g! WOOP WOOP!


12 Januari 2013

En sjukt lyckad dag idag,
 
börjar med att man vaknar upp i en koja tillsammans med världens bästa Maria och Tove, en chillig förmiddag, Tove och Maria sticker, jag å ker till stallet där jag sköter, träffar vänner och ´ker tunnelbana med alla stallvärdarna till Vällingby! Där möter vi de andra, jag och Maja springer snabbt in på Coop Extra och försöker att hitta något gott för 11 kr och sedan möts vi alla vid BIOn. Vi allihoppa tittade på Berättelsen om PI, vilket var över förväntningarna, liksom jag trodde att dethandlade om en pojke i... tonåren som blir ensam på en båt med massor med djur...men det handlade visst om att PI som typ vuxen berättade för en författare om vad som hände... Typ, vill inte avslöja för mycket... :S
Blev inte så många bilder idag, men det blev en video tsm med Maria och Tove som jag kommer lägga upp på YouTube, ev. VideofyMe.
Som tack vare videorna från VideofyMe jag la upp på bloggen så vet ni u att jag lever och ur det "står till".
 
Bjuder på några bilder. Kram
 

Update från kojan

Sitter i vår "vackra" koja tillsammans med Tove och Maria, random prat samt snack om mina videor som aldrig kommer upp, anledningen till det och VART ni kan se de istället.

www.allie.blogg.se
YT kanal: @allieofsweden


Update från kojan

Sitter i vår "vackra" koja tillsammans med Tove och Maria, random prat samt snack om mina videor som aldrig kommer upp, anledningen till det och VART ni kan se de istället.

www.allie.blogg.se
YT kanal: @allieofsweden


Blogstart.se

Tänkte bara snabbt länka tipsa om blogstart.se , en bra sida om man söker besökare till sin blogg. Den funkar sjukt bra om man får vara mig! Klicka och du ångrar dig inte ;) ps, det är GRATIS! 😌👌❤ :D

www.blogstart.se


9 Januari 2013

Nu har Maria gått och jag sitter ännu en gång i min säng och halvsover och har inget liv. Har för en gångs skull hittat min USB- kabel till min kamera och håller på att överföra ca 800 bilder samt videos. Har gjort en liten vlogg som kommer ut senare tillsammans med Maria, har blivit s en tradition nu att varje gång hon kommer blir det en liten video på köpet. Om ni vill så kan ni kolla på fler videos på VideofyMe där jag heter @lundbergs.

När jag och Maria var som flummigast så tog vi en mängd bilder och fick några bilder att bli riktigt läbbiga.
Bl. a denna, så sjukt läskig!


8 Januari 2013

Första gången u den nya tisdags-gruppen.
Lycka från topp till tå när jag får reda på att jag kan fortsätta rida Musse! Gav Sandra ( www.due.blogg.se ) kameran och min mobil och bad hemma ta några foton/se till att ingen tar de, och nu är mitt 16 GB minneskort fullt... 1500 bilder! På en lektion på 1 timme fotade hon 1500 bilder! Haha desperat?
Och så gjorde hon att mitt minne på mobilen är fullt. WOOP WOOP.
Tack vare detta kommer det ett tag att lägga över bilderna och bilderna från i söndag kommer inte komma upp idag, förhoppningsvis imorgon.
Men jag bjuder på en förhandstitt, på några av de 1500 fotona.

annars har dagen vart chillig, hängde med Sofia lite, och andra stallkompisar mm. Rent sagt sjukt chill.


7 Januari 2013

 
Hola,
 
chillig första dagen i skolan idag, lite kaos vilket jag inte vill gå närmre inpå och så rätt så nice att få träffa sina kompisar igen, spec "the duck family", ^.^
Titta på en fett random film på spanskan som kändes som en sån där typisk film...
 
Jag har också bytt riddag från torsdag till tisdag och rider imrogon. Kommer väll bli kul... Men jag hoppas att jag fortfarande kan rida Musse, vilket jag tror... men ändå.
Charlotte sov hos mig från söndag till måndag, och jag tänkte blogga igår, men efter att ha försökt med några missbildade försök att f igång min dator efter att den stängts a helt plötsligt så gav jag upp... -.-
Var i stallet igår och träffade Julia, Klara och Vickis bl. a och vi gjorde en lite flummig film som jag kankse kommer lägga upp. (kankse) som sagt, säger inget låva, eftersom dålig som jag är kna jag inte hålla, eler ens berätta någonting ibland förns när det väl händer, det kommer när det kommer liksom.
 
 
 
Chaoo

Fotning 5 Januari med Maria

 
 
 
 
Alma

5 Januari 2013

5 Januari,
chillig dag om man sammanfattar...  Maria har åkt hem nu (halv 7) och jag har inget liv tillsammans med min dator och mobilen där jag spelar Hay Day, jag vill också passa på att tacka Maria för att hon fick mig att bli fast vid detta beroendeframkallande "farm"-spelat igen... haha -.-
Jag har inte gort knappt någonting "speciellt" idag. Jag och Maria var och fotade utomhus och fick några fina bilder ^.^ Håll utkik etfer et inlägg som ommer upp efter det här, då jag ska lägga upp ca 10 bilder som jag blev mest nöjd med. Eftersom jag inte har ett soom-objektiv än så blev det inte så många närbilder, men några bilder blev det åtmoinstånne! :D
 
Fick också e fråga om vad min kamera hette, vilket svaret blev Canon EOS 600D och som okså frågade i förra inlägget vilken min pappa har. Han har en Canon EOS 450D som jag är helt fast vid. ^.^ haha
Annars så ska jag kanske sticka till stallet imorgon eftersom jag inte gort det på länge och sedan börjar skolan på måndag...  FML
 

Blandat prat

Pratar lite snabbt om varför jag inte läger ut lika många inlägg på bloggen, så alla bara vet att jag lever och lite annat stuff tillsammans med Maria.


Fredag 4 Januari 2012

Då är man hemma då, i kalla Sverige. Blev ingen superuppdatering igår och idag på grund av att jag hade fullt upp at packa, flyget och att komma i ordning hemma. Känns så himla overkligt att vara hemma! Det känns så overkligt att jag sitter bredvid Maria och spelar Hay Day och håller på med datorn. Är också så himla glad att få träffa alla. Fast jag saknar pappa och inte kommer stygn träffa honom förns i Påsk.
Då kommer Maria att följa med mig, pappa, brorsan och min extramamma till landstället i skärgårn. Chilligt :P

Har gjort ett 13 min video där ni får se 13 min med Maria och mig en vanlig Fredag kväll. Haha helt sjukt, det var meningen från början att vi skulle "prata" om vad som hänt i Jul/Nyår ich visa vad är nytt bl. a... Men flummiga som vi är fungerade det inte HELT som vi planerade... ^.^

Blir troligtvis en till video gjord imorgon, eventuellt. ;) Får se :D

Sen, till det stora ögonblicket... Jag har fått min kamera nu!! Woopa! Har som sagt premiärfilmar den och är så himla nöjd med den. Allt är ett snäpp bättre än pappas (positivt), så det blir nästan som en chock så bra den var. Fick också en ny kameraväska, mm. Men mer om det imorgon. Då jag ska visa lite snabbt vad jag fick/har till kameran (no lifer).


3 Januari 2012

Gud vad tiden går fort!
Idag har vi vart på så himla roliga och spännande ställen (som jag kommer berätta om nu).
Först så stack vi kl 1 till Cascais kajen och åt Picanha på en Brasiliansk resturang. Picanha, för er som inte vet det är Portugisiska vilket är filéstek på svenska. Så sjukt gott, om man får vara mig!
Vi har ätit på samma resturang i... jag viet inte hur många år, så länge jag minns iallafall och jag har inga planer på att byta favoritställe. 
 
Sedan så åkte vi upp till Quinta da Redaleira som är en stor "herrgård"  uppe på ett berg. När jag säger herrgård menar jag inte sådana slott mitt i en äng som man ofta ser i James Bond utan det här var en helt sjukt stor herrgård som en rik man på 1800 talet hade.
 
Som sagt,tiden får fort och det här var sita dagen i Portugal. Det känns overkligt på något sätt, har inte vart i Sverige "sedan förra året". Ganska sjukt men sant. Haha XP Har packat väskorna *host*, eller.. försökt och åke hem ifrån kl 7.00, 8.00 Svensk tid. Planet går 9.00 och är beräknat att vara framme kring 14.00 Svensk tid i Sverige igen. To da slask-land agien. Woop Woop ^.^
 

Sherock Holmes

Lyckad dag som avslutades med Tacos till middag och Sherlock Holmes på TVn. Såg den första filmen som kom ut 2009 med Robert Downey Jr i hudvudrollen. Sjukt bra film! Såg den första på bio i Januari 2012, för nästan exakt 1 år sedan och vart helt farsinerad över hur bra den är!
Så himla mysig stämning det blir de sista dagarna innan man åker hem... Liksom med tänd brasa, tända ljus... Hela altet är så himla mysigt! *me gusta*
Jag har även, nu på kvällen hållt på och lek lite med GIMP 2.8 eftersom jag känner att jag verkligen MÅSTE lära mig för en gångs skull... :/
 
 

Proffs på gokart!

Då är man hemma från en fullspeckad dag vid gokarten. Luktar bensin från topp till tå och mår illa (lyckad som man är så mår jag illa av bensindoft+disel). Men roligt var det! 
Tyvärr blev det bara några få foton med videokameran eftersom kameran dog direkt när jag satte på den... -.-
Kan inte låva att de kommer upp så snabbt, vet inte hur videokameror fungerar. :S 
 
I Sverige är det 18 års gräns på "vanlig" gokart men det var meningen från görjan att jag skulle åka "julior"-gokartbanan med en lite mindre gokart, men det trodde inte sina ögon när de fick reda på att jag var 12 och var så lång. (trodde jag var 16), så yngst på banan åkte jag! Haha ganska stolt för att vara första gången, pappa åkte bara förbi mig 2 ggr samt att jag åkte förbi min "extramamma" 3 ggr. *stolt* 
 
Det var riktigt kul! För en gångs skull är jag glad över att vara lång, de där "julior"-gokarts bilarna var så himla små, och de gick typ i 30 km/h. (Vanliga går... ehm... mycket snabbare...!) O.o
Var så himla kul, ska lungt gör om det. För att vara yngst på banan någonsin är jag ganska stolt över mig själv. ^.^
Nu är en av alla mina saker på listan-på-saker-jag-ska-göra-innan-jag-dör avklarat. B)
 

2 Januari 2013

 
2 Januari,
förlår men... gud vad tiden går snabbt! Alldeless nyss var det julafton... :O
Jag har nog aldrig vart så himla öppen om hur jag mår egentligen och det är inte så ofta jag skriver långa-inlägg-om-reflektioner-om-livet-och-saker-man-ser-i-vardagen men jag ska försöka att skriva något kort inlägg ibland, ska försöka. För att jag tycker själv att såna inlägg kan vara väldigt intressanta, om det är väl skrivet och man lagt ner tid på det.
 
Jag hinner inte skriva "något sånt" nu men ska försöka någon annan gång. Jag ska nämligen åka gokart snart. Haha vi får se hur det går... Inte för att jag är något av en fantast på sådant då... :S
Ska försöka att slänga in ett till inlägg idag, vi får se. ;)
 
 

1/1 2013

 
 
 
 
 
 

 
 
    
 
 
 
 

Nyår 2012


 
 

- Kameran fixad -

Woopa,
nu är min kamera köpt, äntligen! ( + 16 GB minneskort )
En Canon EOS 600d, som jag skrev i den andra inlägget. 
Köprt på NetOnNet, etfersom det var den billigaste affären, efter kom siba med några hundra och bakom det skilde det sig med minste en 1000 lapp.... Inte för att jag köpt där förr då... :S
Att äntligen få en egen kamera, att inte vara den enda som inte springer runt i stallet och
fotar med en kamera längre. Perfa liksom :*
Är i mitt rum i Sveriige, känner mig fett dum, men jag vill hem. XO
 
 

Fika vid stranden

Sitter här vid stranden och äter en Ben&Jerry's och steker i solen.
Vaknade kl 20 i 1 idag eftermiddag och startade dagen med en brunch.
Läste lite bok (för att jag hade inget internet på datorn, pappa skulle fixa) och hann inte vara inne på datorn någonting innan vi skulle sticka iväg.
Blev en färd till Estoril där vi gick vid promenaden vid havet bland alla strandcafeer och resturanger och tillsluta satte vi oss vid ett bord vid Jonas Bar, hav super Portugisiskt då, där vi sitter ännu.


1 Januari 2012

Gott nytt år!
Nytt år, 2013. Helt sjukt vad året gott snabbt!
Om några timmar (när jag såvit lite) så ska jag nog göra en reflektion under året, bara för att jag har no life... 
Ska gå och titta på James Bond snart! Ska också lägga upp lite foton från igår/idag och lite misslyckade fyrverkeribilder. haha
 
Be happy, it´s a new year!