- Tips -

Tänkte bara tipsa om två ganska grymma sidor som gör att man får flera besökare på sin blogg!
Använer båda lite gran och båda har samma funktion. 
Jag har fått gasnka många fler besökare tack vare de + poritiv grej är att man inte blir så jäkla beroende heller och de är gratis! ;)
 
mer-trafik.se
bloggtrafik.nu
 
Klicka!
 
Du kanske också gillar:
Den här!

2013 - I´M GONNA MAKE IT AWESOME

               

Det snöar!

Woop Woop! Nu har man fixat snö på bloggen, det blev sjukt snyggt (enligt mig). 
Ska nog fortsätta att leka med lite koder. Haha vilket kul liv man har då, håller på med datorn mitt på nyårsfesten. 
Om ni vill ha hjälp med något så kan ni bara lämna en kommentar, eller så kan ni gå in på den här länken!
De har coså Videofyme: @bloggstyle.se

Sjukt bra sida, där man får mer än 1000 olika sorters koder som man kan ha på sin blogg, där fårman också en guide hur man sätter in de, vilket jag tycker är sjukt bra närman inte vet hur man gör. Man känner liksom hur himla hårt de sliter för att få hemsidan bra. Man kan ju annars bara lägga upp en kod och skriva "Här har ni" utan att berätta hur man gör med den eller något liknande. Tummen upp för det!
 

Design på plats!

 
Då är entligen designen på plats. 
Är ganska nöjd, efter en hel dags försök och trixande på GIMP 2.8 på min lilla skit kallad minidator som man får vara skitnära för att se vad som står på den innan man vant sig... Men men
 
Kommer eventuellt att fixa lite med HTML koderna så den blir lite mer "mig". Haha knäppt uttryck då, svårt att förklara vad jag menar... :P
Nu sitter jag och en prick kallad Alina som kom aldeles nyss med sin familj. Jag tror att det bara kommer en till, har ingen koll på sådant. :/ ;)
 
Gott nytt år, igen! 
 

Gott nytt år!

 
Tjoho! Idag är det äntligen nyår. Får hoppas på ett ännu bättre år än 13 då jag får leva livet som 13 åring!
Vi har vart i ett shopping centrum i Lissabon och var på Fun Center och spelade Bowling och gorde massor med onödiga grejjer som är riktiga små pengarbovar. 
Som vanligt förlorade jag stort mot min bror och pappa med 158/137- 83... *proud*
Nu efter några ärenden är vi hemma igen och ska chilla lite, sen så kommer alla vänner & co (digg co :3 ).
Vi kommer säker göra som man brukar på en nyårsafton, om man räknar bort fyverkerier. Det är det som är negativt med Portugal, att man inte för skuta fyrverkerier vart som helst. Men vem vet, det kanske kommer bli så iallafall...
 
Vad gör man egentligen på en nyårsafton..? 
* Enligt Wikipedia så handlar allt om att skuta raketer hit och dit för att fira det nya året eller has stora kernevaler. 
Gud vad otraditionell jag känner mig... 
För mig är det viktiga att bara vara glad tillsammans med familj, släkt eller vänner för att det är ett nytt år, och umgås och ha kul. :)
 
 

Riding på finaste hästen 29 December 2012

Red igår på världens finaste häst,
 
(om man räknar bort Brolle-plutten) 
En stor, brun dressyrhäst, men världens finaste hjärta. Vi körde ett riktigt dressyrpass, och ett extra plus var att det var bara jag och en till tjej som red. Jag fick rida "bakom henne", vilket jag inte uppskattade så värst, eftersom hon gick som en sniger och jag slår vad om att hon aldrig har hört ordet hjälper.
Vi gjorde enorma skänkelvikningar på långsidan, diagonalen och i "hörnen" och vi ködre också olika gallopfattnigar och 10 m volter vid X mm.
På slutet så gjorde "ridläraren" så att hästen (glömt vad den hette, nåt på Portugisiska) slänngde med frambenen och toge den jättehögt och rakt upp och gick så himla fint, hästen gjordeochså som små skutt i luften när den gick. Tyvärr tog pappa inga foton på den för att inte trodde att jag villa ha några sådanna. -.- 
 
haha inte så vackert då...
 
Det ÄR lite långa tyglar, vet. haha
 
Skänkelvikning :3
 
 
 
 
haha digga mitt ansikte XP trött efter en pappa som springer efter en och vill att man ska le in i kameran när alla andra redan suttit upp... -.- haha B)
 
Hästen var helt gigantisk! Egentligen va mitt huvud minst 1 dm inder manken på hästen. Det är helt sjukt! Men snacka om en fin häst det är!
 

Gamla bilder från i somras på den:
 
 
 
kram Alma
 
 

30 December 2012

Hola!
 
Inte för att jag är något proffs på Spanska då men kodning och design vet ja iallafall lite om. 
Håller på nu och startar upp GIMP och ska för en gångs skull pussla ihop en liten vinter/nyårs design. 
Den kommer nog komma upp imrogon... Vi får se :3 
Tips på vad man ska ha med, har knappt nån ide alls.... kanske... ja... det skulle nog funka... haha ni får se när det är klar.
 
Annars har jag haft en gaska chillig dag idag. Vaknade halv 11, har fikat på et kafé i närheten och ska snart äta lunch. Ska försöka njuta lite gran av de sista daarna i Portugal och bara leva livet.
 
 
 

Canon EOS 600d

Snart är denna going min!
Har äntligen pengar till en Canon EOS 600d, en systemkamera + HD videoinspelning vilket är så himla bra. Den är en ganska ny modell, och jag som vart fast vid EOS 450d hela tiden, men den här har videoinspelning och är en nyare modell.
Men jag är ganska glad, att ÄNTLIGEN få en helt egen systemkamera. :3 :)


Bästa stallgänget, älskar er!

Vet inte vad jag skulle göra uten e, förmodligen skulle jag sluta vara i stallet på fritiden, bara sitta hemma och titta på tv hela dagen. Alla galna saker, personligheterna, minnena.
Några av de alla samlade i en liten video här <3


God Jul i efterskott

28 December, 4dagar efter jul. Inte för att jag bloggat på ett tag men man kan ju alltid säga ett god jul ;)
Kanske inte mitt på sommaren när man badar i poolen då haha
Är i Portugal och vart är sen den 16e och åker hem 4e Januari, chill...
Bloggar mer sen, är supertrött och ligger i sängen och halvsover :3


Bilder från en superfin dag i höstas!

Har fixat och trixat och äntligen satt ihop en liten "video", bilderna är tagna en liten men vacker dag i hötas på lovet när jag, Maria och katten var ute och gick. :3


14 December

2 dagar kvar tills jag åker till Portugal, 10 dagar till julafton och 2 månader och 7 dagar kvar tills jag fyller år. Hade en chilligt kväll och åt mig mätt på glögg ich pepparkakor, jag inte ätit någon middag knappt. Bara några köttbullar på pinne och skurna prinkorvar. Är inte då himla hungrig men känner ändå att sockerkicken är borta och min blodsockernivå ligger på - 10000.

Igår när jag red var det lucia och vi skulle surprisa vår tidlärare med att alla skulle ha massa glitter och leka luciatåg.
Fick lilla silverponnien Musse of course och han var superfin. Fick honom att bli supermjuk och använde mej knappt av gummisnodden, han böjde sig superfint och mjukt i traven och detsamma i galoppen. Var bara lite småtjafsig i höger arbetsgalopp eftersom han trycker extremt mycket mot höger skänkel (stavning?) och jag fick jobba mycket med min tyngd och höger skänkel för att han inte skulle trycka sig så mkt in mot mitten.
Sen på 15 m galoppvolterna på långsidan fick jag driva mycket, eftersom han var hyfsad seg i galoppen idag. Men han saktade bara av två gånger när jag passerade X och jag skulle svänga tbx mot "den rätta" långsidan igen och fick honom direkt i galopp igen.
Måste öva mer övergången från galopp till trav, eftersom han blir så himla het då och skumpig, och om jag ska kunna tävla i framtiden måste jag kunna få det att sätta. (Att jag inte får honom så het i övergången och jag ska hinna sitta ner utan att förlora min rumpa...)

Sa också ett sista "hejdå" till kompisarna i stallet/skolan, låter lite sjukt men jag sa faktiskt: "God jul! Vi syns nästa år!".
2013??? 2013??? Det ÄR BARA 17 dagar kvar till 2013!
2013=13 år, helt sjukt men sant...
Har börjat packa lite till Portugal, ansiktsmedel/produkter mina förbaskade finnar, ridhjälm, ridbyxor, mössa? Vet inte vad jg ska ha med mig... Känner mej fett vilse

Imorgon blir det packa, packa, städa, bio, packa packa osv...
Ska se på Hobbiten, hört att den är super :3

Kram


Nötkastning med Natalie och Charlotte

Grym dag för övrigt. Charlotte (Lotta) kastar mandlar in i Natalies mun, inte för att hon sätter den då...
Natalie tror ju självklart att nötterna är superfarliga och tar min nallebjörn som skydd.


9 December 2012

~~~~~
 
Det är exakt två veckor och en dag till julafton. 
Det är exakt två månader och 12 dagar tills jag fyller 13.
 
 Vad ska jag önska mej? Det känns så himla okreativt att önska sig pengar, men det är det. Jag önskar mig det. Självklart kan jag ju önska mej en hel kamera och ett par ridstövlaf för två tusenlappar men jag tror i te att de kommer göra det. och det känns mer säkert om jag köper min egna kamera och ridstövlar. jag får väll vara lite okteativ, det är ju inte hela livet...
 
Jag och Julia ska snart sticka och köpa prisenter, men jag vet inte Bagdad jag ska köpa. 
Jag för bara intar att jag är en av världens mest okreativa människa...                                   
 

8 December 2012

8 December 2012
 
Sitter och myser i soffan och kollar på TV. Är hemma hos några kompisar jag och min familj och är helt proppmätt och glad.
pepparkakshuset jag och fina Hedvig gjorde blev superfint. Nu sitter vårt och 6 hus till uppe i klubbis. Fräscha de kommer vara sen efter julen... :3
skötte sedan lite, hängde med Hedvig i stallet, och bara njöt av den mysiga stämningen. Det händer verkligen som jul. <3
ville också snabbt tipsa om att inte köpa varma koppen - potatis och purjolök. Det smakar som om du äter en sked mjöl upp och ner... Haha
 
 
 

Pepparkakshusbak :3

Hej!
 
sitter i klubbis med Elise, Thea och Fanny och äter. Äter och äter, jag typ spydde när jag smakade på min varma koppen. 
Ska bli pepparkakshusbak om 10 min och hoppas på att man kan sno lite pepparkaksdeg och mätta mig på det istället. 
Ska sköta, hänga med kompisar och sen komme mamma och hämta mig ocVivi ska sticka till några kompisar, jag och min familj. 
Vet att ja verkligen suger på att uppdatera, jobbar på det... 
ska nog försöka klämma in ett till inlägg idag, får se.
 

Ny istid?

Hej! Tänkte slänga in ett litet inlägg innan jag lägger mej.
Har vart kaos idag. Det började med att jag missade bussen och fick gå nästan hela vägen till skolan från astrakangatan. Va ett hårsmån på att komma försent och tro mej. Man vill inte komma försent i min skola...
Sen så har vi Ma, Svenska. På svenskan så pratade vi typ i 45 min, hann gå igenom vad vi skulle göra lite till nya grejen vi ska göra och sen var det lunch, eller skulle vara. Nästan hälften av alla av killarna i klassen fick gå till reflection room (pga nån helt knäpp grej). När vi väl ska gå in till matsalen rutschar alla ut från matsalen och skriker: "Vi får sluta", "Snöstorm!!!", "Vi kommer bli fast!".
Jag frågar rektorn vad sim händer och hon sa att alla får gå hem för att alla bussar och tåg ska snart sluta gå pga vädret är så dåligt.

Snacka om chill!!
Slappat hemma, åt middag hos grannarna och träffade Lotta lite.
Men nu ska det visst bli skola imorgon, alla andra skolor behöver Inge det men just MIN ska ha det... Alla bussar kommer typ inte gå. Vad ska man göra?!
Önska mej lycka till...


Hoppning på Musse

Hoppade i torsdags på Musse.
Skötte Brole lite, sen så letade jag efter Thea, Anna och Julia, och hittade de i ridhuset byggande på massor med hinder. Förstod direkt att vi skulle hoppa. Det är första gången på terminen vi hör det och blev fett glad. Ca 60 cm, kanske inte superhögt men det var en liten utmaning att få Musse att hoppa "över" hindret och inte gå igenom. Han trodde att man kunde springa supersnabbt för att då kom man över! Nej men, han var väldigt het. Lite otålig att få börja galoppera men u slutet gick det galant. Han rev bara ett hinder och en gång så gick han emellan två hinder och jag fick kämpa gör att sitta kvar och inte dras med när mina ben klämdes... Men jag fick mej ett rejält skratt den lektionen. Var rätt kul.
Haha stjäl Fannys ord "dressyrmupp", men hoppning är också väldigt skoj 👍 ;P